Stockholm City Hall. Photo credit: Yanan Li

Åtta starka röster på årets Peace Talks – I närvaro av Kronprinsessan Victoria

Stockholm Peace Talks logo

Pressmeddelande 20170321

Interpeace har nöjet att meddela att Stockholm Peace Talks kommer att hållas tisdagen den 21 mars 2017. Peace Talks är ett globalt initiativ med målet att inspirera dialog om hur vi kan arbeta tillsammans för fredliga och inkluderande samhällen, både här och utomlands.

  • Inkludering är en nyckelfaktor för att möjliggöra fredliga samhällen världen över. Stockholm Peace Talks lyfter fram fantastiska personers egna berättelser som visar att fred är möjligt och att vi alla kan göra skillnad, säger Sarah Noble, Head of Peace Talks

Peace Talks bygger på idén att alla kan vara med och skapa fred i samhället. Det övergripande temat är ”Better Together” omkring vilket en bred skara talare med varierande bakgrund delar med sig av sina personliga berättelser och praktiska lösningar på hur vi kan bli mer inkluderande och toleranta i Sverige såväl som utomlands.

Staffan de Mistura, FN:s Generalsekreterares särskilda sändebud i Syrien är en av talarna:

  • Jag är mycket glad över att medverka i Stockholm Peace Talks tillsammans med inspirerande människor som dagligen gör inkluderande och fredsskapande insatser. Hoppingivande berättelser hjälper till att skapa en bättre framtid där vi hyllar mångfald och tolerans.”

Övriga talare är Selma Tengeborg, Jeffrey Ige, Emilia Bjuggren, Siavosh Derakhti, Olof Skoog, Hédi Fried, och Anton Abele.

Direktsändning: Evenemanget livestreamas på http://peacetalks.net/.

Arrangörer: Interpeace I samarbete med Stockholms stad

Plats: Stockholms Stadshus med start 17.00

Samarbetspartners: Ben & Jerry’s, Postkodlotteriet, Schweiziska Ambassaden, Nespresso och med stöd av the Geneva Peacebuilding Platform.

För mer information vänligen kontakta:

Amanda Olsson Myrvik, Interpeace

myrvik@interpeace.org